Een nieuwe trend in fitnessland is krachttraining. Niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen. Krachttraining is meer dan enkel een sport, het is ook een soort levensstijl. Want als je echt effect wil hebben van al je harde werk in de sportzaal, is het ook belangrijk om op je eten te letten en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Gezonde voeding voor een gezond, krachtig lichaam

Gezonde voeding is altijd een must als je een gezond lichaam wil hebben. Je zou altijd gevarieerd moeten eten met veel vezels, groenten en fruit. Voeding bij krachttraining vraagt nog net iets meer aandacht. Wanneer je je spieren wil versterken en goed wil onderhouden, heb je een grotere behoefte aan eiwitten dan iemand die minder gespierd is. Eiwitten vind je in vlees, vis, zuivelproducten, noten en peulvruchten.

Krachttraining vrouwen

Tips om meer eiwitten te eten

Het is niet zo moeilijk om de hoeveelheid eiwitten in je eetpatroon te verhogen. Een goede tip is om minder koolhydraten (zoals brood en pasta) te eten en ze te vervangen door eiwitrijke voeding. Concreet kan je dit doen door bijvoorbeeld een boterham minder te eten, maar het overige brood te beleggen met een extra sneetje kaas, kippenwit, …  

Een andere gemakkelijke aanpassing is om de zuivelproducten die je dagelijks gebruikt, te vervangen door eiwitrijke zuivelproducten. Denk hierbij maar aan Skyr of kwark. Wanneer je hier wat fruit aan toevoegt, heb je die vitaminen meteen ook binnen.

Door je maaltijden te verrijken met peulvruchten en noten, eet je ongemerkt ook meer eiwitten.

krachttraining vrouwen

Welke vrouwen doen aan krachttraining?

Elke vrouw kan met krachttraining starten. Krachttraining voor vrouwen is een recent fenomeen dat steeds meer vrouwen aantrekt. Het biedt dan ook veel voordelen. Door met gewichten te trainen verstevig je je lichaam waardoor het strakker wordt en je er slanker gaat uitzien. Bovendien zorgt het ook voor een boost voor je gezondheid. Je kan zowel thuis trainen als in de fitnesszaal, wat het ook voor de drukbezette dames onder ons niet onmogelijk maakt om aan hun lichaam te werken. 

0
(Visited 7 times, 1 visits today)