Waarom haardhout in netten makkelijker is

Iedereen met een open haard heeft vroeg of laat een keer met het probleem gezeten. Hoe haat ik openhaardhout in huis zonder eindeloos te blijven slepen met houtblokken? 

Het antwoord is simpeler dan je zou denken. Je kan karretjes aanschaffen, het met de hand in zakken doen maar het makkelijkst is natuurlijk om gewoon haardhout in netten te kopen.

Voordelen van haardhout in netten

Het grootste, en meest voor de hand liggende, voordeel is natuurlijk dat je niet meer eindeloos hoeft te tillen met losse blokken. Je loopt gewoon één keer naar de schuur en je kan de hele avond stoken. Het andere grote voordeel van haardhout in netten is dat het makkelijk opbergt.

Waar losse blokken opgestapeld moeten worden kan een net gewoon ergens geplaatst worden. Waar de stapels nog al eens omvallen zorgt het net er voor dat het hout op zijn plaats blijft. Daarnaast zorgen de netten er voor dat klein vuil dat vaak van het hout afkomt blijft hangen in het net en dus niet op de plek achterblijft waar je jouw hout opslaat.

haardhout in netten

Wat netten verder zo makkelijk maakt is dat je ze in verschillende grotes kan kopen. Heb je een kleine haard thuis? Dan koop je kleine zak van 22 liter. Heb je een grote haard en wil je veel hout opslaan dan koop je een zak(ken) van 50 liter.

Hoe lang brand haardhout ongeveer?

Dat heeft dan weer niks met de netten te maken natuurlijk. Maar afhankelijk van de omstandigheden, denk aan luchtvochtigheid, de houtsoort en de haard, kan een houtblok zo’n uur tot anderhalf uur branden. 

Waar kan ik dat kopen?

Iedere serieuze houtverkoper verkoopt ook haardhout in netten. Want het is de meest praktische en milieu vriendelijkste oplossing die er is.

Er zijn vele soorten hout die mensen gebruiken voor hun haard. De meest gebruikte soorten zijn elzenhout en berkenhout. Ook deze soorten hout zijn uiteraard in netten verkrijgbaar. Zowel online als in de winkel.
Mocht je twijfelen tussen alle online aanbieders. Kijk dan eens op de webshop van koophaardhout.nl. Zij zijn echte specialisten met een groot assortiment aan hout.

0
(Visited 7 times, 1 visits today)