De smaken van het hele land

Een zomer in Frankrijk is gevuld met uitstapjes naar de rivieren, heerlijke croissants bij het ontbijt en barbecueën tot het bijna weer licht wordt. Het is een optimale vakantiebestemming om te genieten van het heerlijke weer met een lekker glas wijn. Frankrijk heeft niet alleen wijn en lekker broodjes te bieden, maar heeft daarnaast ook een assortiment heerlijke kruiden die gebruikt kunnen worden bij de maaltijdbereiding. Frankrijk is een groot land en brengt verschillende smaken met zich mee die passen bij de omgeving. 

De hoofdstad, Parijs, heeft zo veel opties die we eigenlijk in geheel Europa kennen, maar andere delen van het land kunnen nieuwe smaken met zich meebrengen. Frankrijk bestaat verder ook uit een berglandschap, evenals een warme Mediterrane omgeving meer in het zuiden. Deze verschillende omgevingen kunnen verschillende toevoegingen geven aan de karakteristieke maaltijden, wat ook bij ons tot nieuwe uitprobeersels kan leiden.

Bitter, zoet of veelzijdig

Bij Franse kruiden kun je denken aan bijvoorbeeld rozemarijn, tijm en selderij. Heerlijke Mediteraanse kruiden die de maaltijd een nieuwe smaak kunnen geven. Een iets minder bekende Franse smaak is dragon. Dragon is zowel bitter als wat zoet en heeft een heerlijke anijssmaak. Zo kun je deze smaak aan je maaltijd toevoegen en de verschillende smaken ervaren. 

kruiden

Deze smaak kan best sterk zijn en daarom is het belangrijk om te weten welke hoeveelheid het beste past bij de verschillende gerechten die je wilt maken. Dragon kan zo gebruikt worden in sauzen, maar ook bijvoorbeeld bij het braden van een kip. Ook andere Franse kruiden, zoals tijm en rozemarijn, hebben vaak een wat bittere smaak. Niet iedereen houdt van zulke smaken maar voor de liefhebbers kan het veel extra plezier bij een maaltijd geven.

Wijn bij de maaltijd

Frankrijk staat bekend om zijn vele wijngaarden en de Franse wijnen komen in veel verschillende smaken. Bij een goede wijn hoort natuurlijk een heerlijke, verse gekookte maaltijd. Ook hierbij kunnen de Franse kruiden goed complementeren, om de beste smaak aan de maaltijd te geven die zich passend maakt bij de verschillende smaken van de wijnen. 

Zo kunnen de kruiden zorgen voor een maaltijd met een wat bitter smaak, die eventueel gepaard kan worden met een bittere wijn, of juist tegenovergesteld gepaard kan worden met een zoetere variant. Zo kan er met smaken gespeeld worden tot de optimale combinatie is gevonden om de warme zomeravonden na te maken en te genieten van een klein beetje vakantie in eigen land. Franse kruiden zijn te verkrijgen in België bij Natural Spices

0
(Visited 7 times, 1 visits today)